Țările cu cel mai mare consum de cafea

Cafea și brioșă Cofeels

Cafeaua bună e irezistibilă: o ştii şi tu, o arată şi statisticile. Anul acesta, cafeaua se află pe locul II în topul celor mai importate produse, imediat după petrol.

Este, clar, cea mai populară băutură din lume, pentru care nu ai nevoie de buletin să o cumperi. Cu atâta cafea cultivată, prelucrată, prăjită şi măcinată, se ridică întrebarea: care ţară bea cea mai multă cafea?

Citeşte mai departe şi vei afla, dar fără să trişezi dând scroll la sfârşitul articolului!

5. Olanda

Populaţia: 17 milioane;

Ceşti de cafea pe zi: 1.9;

Cafeaua bună face minuni pentru dispoziţie, chiar şi într-o ţară cu atâtea lalele colorate şi vesele precum Olanda. Cafenelele nu sunt extraordinar de populare în această ţară: olandezii preferă mai degrabă o cafea simplă, la pachet cu o conversaţie cu prietenii.

Poate că te miră să găseşti această ţară pe listă; pe de altă parte cu secole în urmă, exploratorii olandezi au fost cei care au dus cafeaua din Orientul Mijlociu în Indonezia, aşa că ţara în sine are ceva experienţă în domeniul cafelei.

 

4. Islanda

Populaţie: 345 de mii;

Ceşti de cafea pe zi: 2;

Se zice că islandezilor le place atât de mult cafeaua pentru că alcoolul e foarte scump în ţară. O fi sau nu adevărat, cine ştie.

În orice caz, marile lanţuri nu şi-au prea făcut apariţia în Islanda: ca urmare multe cafenele sunt afaceri independente, ceea ce înseamnă varietate şi un soi de mândrie a cafelei nonstandard.

3. Danemarca

Populaţie: 5.8 milioane;

Ceşti de cafea pe zi: 2;

Kaffeslabberas este termenul danez pentru o şuetă cu cafea, prăjituri şi prieteni. Apoi mai e bryllupskaffe, care înseamnă… o nuntă cu cafea! Coppenhaga a trecut recent printr-un fel de revoluţie a cafelei de specialitate, o schimbare după nebunia de latte şi mocha de dinainte.

2. Norvegia

Populaţie: 5.5 milioane;

Ceşti de cafea pe zi: 3;

Unii încearcă să minimalizeze meritul cafelei, afirmând că ar fi populară în această ţară doar pentru că e o băutură caldă, binevenită în clima rece. Prostii! Norvegienii ar fi putut bea foarte bine şi ceai, dar nu o fac.

Cafeaua e băută în Norvegia chiar şi după cină, iar pauzele de cafea lungi şi dese sunt considerate cheia marilor succese la locul de muncă.

1. Finlanda

Populaţie: 5.5 milioane;

Ceşti de cafea pe zi: 4;

Asta e doar o medie, pentru că se întâmplă des ca un finlandez să bea 10 ceşti de cafea pe zi. Cafeaua e atât de înrădăcinată în cultură încât legea prevede 2 pauze de cafea în programul de lucru, iar cafenele găseşti la orice colţ de stradă.

În mod interesant, abia recent oamenii au început să caute cafea cu o prăjire mai intensă în Finlanda.

În topul ţărilor cu cel mai ridicat consum de cafea au mai intrat Suedia, Elveţia, Belgia, Luxemburg şi Canada.

România nu e printre primele 10 anul acesta, dar mai avem timp să ne
redresăm. Ce zici, n-ai vrea să contribui la media naţională cu o ceaşcă de cafea la Cofeels?

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la newsletter

Marketing by

Lasă un răspuns