Curiozități despre cafea

Ar fi imposibil să-ţi începi ziua fără o ceaşcă de cafea; dar ştii ce ar merge pe lângă? Îţi spun eu: câteva curiozităţi despre băutura ta preferată, care să-ţi ţină mintea ocupată cât timp cafeina ajunge în sistem:

1. Primul webcam din lume a fost folosit pentru monitorizarea unui filtru de cafea. A fost dezvoltat la Cambridge, iar imaginea se updata de doar 3 ori pe minut, dar le permitea cercetătorilor să verifice situaţia extrem de importantă a cafelei fără să se ridice de la birou.


2. Nimic nu se pierde, totul se transformă; cel puţin asta se întâmplă cu ceea ce se extrage din cafeaua decafeinizată: cafeina în exces este vândută companiilor farmaceutice, producătorilor de sucuri şi de băuturi energizante.

Cafeaua- cea mai populară băutură

3. Cafeaua estecea mai populară băutură din lume… cel puţin printre cele la care nu ai nevoie de un buletin să le cumperi. Ţara în care se bea cea mai mare cantitate de cafea este Finlanda, cu o medie de 4 ceşti de cafea de persoană pe zi.

4. Beethoven ar fi fost coşmarul unui barista! Omul era un mare fan al cafelei, dar extraordinar de pretenţios: printre altele, voia ca fiecare cană de cafea pe care o bea să se prepare din exact 60 de boabe.

5. Deţinătoarea recordului pentru cea mai lungă viaţă de pisică a fost Creme Puf, care a trăit 38 de ani. Ei bine, Creme Puf a băut cafea în fiecare dimineaţă a vieţii sale blănoase. O fi doar o coincidenţă?

6. Ce e prea mult, strică. Portalul ASAP Science a ajuns la concluzia că 70 de ceşti de cafea ar ucide un adult de 70 kg. Totuşi nu ştim să se fi întâmplat asta vreodată: atunci când cafeina a cauzat probleme de sănătate, a fost din cauza unor stimulante care o conţin, nu a cafelei.

7. În 1932, Brazilia nu-şi permitea să-şi trimită sportivii la Jocurile Olimpice din Los Angeles. Ce au făcut a fost să încarce o navă cu cafea, pe care să o vândă în porturile în care se opreau.

8. Există o cafenea chiar şi la sediul CIA. Probabil că nu e prea relaxant să lucrezi acolo: angajaţii trebuie să treacă prin verificări extensive şi nu pot umbla aiurea prin clădire fără să fie însoţiţi de un agent.

9. Ai idee ce traseu lingvistic complicat a parcurs cafeaua ta? Se pare că provine din italienescul caffe, care derivă din olandezul koffie; dar şi mai departe avem turcescul kahve, punctul prim de provenienţă fiind probabil cuvântul arab qahwah.

10. Prin 1735, Johann Sebastian Bach a scris un duet în care un tată şi fiica ei se ceartă despre cum aceasta bea prea multă cafea, motiv pentru care nu-şi găseşte un soţ. În final, tatăl îi sfătuieşte pe candidaţii la mâna fiicei ei să o lase să bea câtă cafea are chef, dacă vor să-i fie simpatici.

https://www.youtube.com/watch?v=nifUBDgPhl4

 

Ești pretențios ca Beethoven, ori dedicat precum Creme Puf?

Ai nevoie de o cafea de specialitate care să-ţi trezească spiritul de aventură, ori de un espresso rapid, care să te propulseze printr-o zi de muncă? Oricum ar fi, Cofeels e locul potrivit pentru tine! Te aşteptăm în fiecare zi, între 09.00-16.30, în Cluj-Napoca, pe str. Gheorghe Şincai, nr. 9.

Abonează-te la newsletter

Marketing by

Lasă un răspuns