Care e treaba cu cold brew?

Acum că vara duduie din plin, poate că visezi la o cafea cu gheaţă. Dar de ce să nu încerci ceva diferit anul acesta? Crede-ne pe cuvânt, cold brew e la fel de cafea ca varianta preparată cu apă fierbinte.

Cafeaua cold brew se face prin infuzarea boabelor în apă rece pentru o perioadă de 24 de ore. Într-un timp atât de lung, apa rece se pătrunde de gustul cafelei, de 

 

cafeină şi de toate zaharurile care o fac specială. Aşadar, datorită timpului lung de infuzare, când ceri o cafea cold brew, nu primeşti doar o ceaşcă cu un lichid ciudat şi amar, ci gustul va fi la fel de bogat cum îl ştii. Pe de altă parte sunt câteva şmecherii pe care le vei întâlni doar într-o ceaşcă de cafea cold brew, iată care sunt acestea:

1. Gustul e un pic mai dulce

Prin infuzarea cold brew, cafeaua e cu 67% mai puţin acidă decât una obişnuită. Rezultatul e o cafea la fel de tare, dar în care sunt evidenţiate notele dulci sau fructate. Încearcă la noi un cold brew în varianta latte, vei observa diferenţa.

2. Mai multă cafeină

Cafeaua cold brew conţine mai multă cafeină decât una obişnuită, pentru că se foloseşte mai multă cafea la o cantitate dată de apă. Încearcă un cold brew în varianta simplă dacă eşti în căutarea unui boost de cafeină.

3. Cold brew înainte de sport

Ai nevoie de ceva care să te ajute să duci până la capăt sesiunea de antrenament? Ei bine, cold brew e exact ce cauţi, datorită conţinutului ridicat de cafeină. Practic îţi dublezi şansele de a încheia antrenamentul fără să te simţi excesiv de obosit, ba chiar candidezi cu o rată mai mare de succes la efectul afterburn, care înseamnă să arzi calorii şi după ce ai ieşit de la sală. Cafeaua obişnuită are şi ea acest efect, dar în lunile calde de vară e mai plăcut să o înlocuieşti cu un cold brew tonic.

4. Cold brew pentru un stomac sensibil

Aciditatea mai redusă face ca această variantă de cafea să fie potrivită şi pentru cei cu un stomac sensibil, care nu tolerează cafeaua obişnuită. În plus aroma e mai fină, fără un reziduu de gust amărui, deci e mai puţin probabil să-ţi provoace un reflux gastric.

5. Mai mulţi antioxidanţi

Cafeaua are o calitate super, aceea de a conţine o grămadă de antioxidanţi. Atâta doar că aceştia se cam distrug la temperaturi mari. Preparând cafeaua în stil cold brew antioxidanţii nu sunt distruşi, deci băutura rezultată e mai sănătoasă.

Până la urmă, cafeaua cea mai bună e cea care-ţi place ţie. Tocmai de aceea, ce-ar fi să vii din când în când pe la Cofeels, să vezi care-ţi place mai mult? Poate că, după vara asta, vei decide că preferata absolută e cafeaua cold brew!

Abonează-te la newsletter

Marketing by

Lasă un răspuns