A fost odată ca niciodată…matcha

CUM A APARUT FLAT WHITE

A fost o ciudăţenie la început, ascuns în bucătării şi încălzit nevrednic la microunde. Astăzi şi-a adunat o tabără serioasă de fani, care apreciază faptul că e relaxant şi energizant în acelaşi timp, dar mai presus de toate- e delicios.

Un matcha latte e un motiv perfect pentru a face o oprire la Cofeels!

Ce este matcha?

În cazul în care cuvântul nu îţi este familiar, matcha este un tip special de ceai verde. În Japonia se consumă cam de o mie de ani, dar la noi cariera acestei băuturi este încă tânără. În esenţă, pudra de matcha se prepară din frunze tinere de ceai, provenite din prima recoltă, aşadar din cele mai puternice pe care arborele de ceai le poate da într-un an.

Rezultatul e o băutură cu un gust vibrant şi vegetal, cu o culoare verde proaspătă. La alte ceaiuri, frunzele se aruncă după infuzare; la matcha însă practic le consumi, ceea ce face să crească beneficiile asupra sănătăţii cu care se laudă această băutură.

Ce matcha găsești la Cofeels?

Altfel îţi prieşte o ceaşcă din băutura ta preferată când ştii câte ceva despre ea, nu-i aşa? La noi vei găsi un matcha de grad ceremonial, cu frunzele recoltate din prefectura japoneză Kagoshima. Frunzele din care este facut acest Matcha se numesc Tencha si sunt umbrite cu o luna inainte de recoltare, apoi macinate usor si fin in mori cu placi de granit. Acest ceai are un gust plin, corpolent, dulce si delicat, cu o notă distinctă de umami.

Ce zici, citind asta, nu ţi se face poftă de matcha?

Abonează-te la newsletter

Marketing by

Lasă un răspuns